«Δεσμός για τους Νέους» – Καλή αρχή στους επιλεχθέντες!

Με την καινούρια χρονιά 14 νέα άτομα ξεκίνησαν να εργάζονται στους κοινωφελείς οργανισμούς της επιλογής τους, μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα πεδίων δράσης και ειδικοτήτων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος αξιόλογοι νέοι και νέες θα απασχοληθούν στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει και τους παθιάζει, κερδίζοντας σημαντική επαγγελματική εμπειρία και προσφέροντας στους γύρω τους!

Καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα, πέρα από την Ειρήνη που είναι μαζί μας στο Δεσμό από το Σεπτέμβρη, τη Μικαέλα, το Βαλάντη, τη Μαριάννα, την Ελένη, την Ηρώ, τον Κώστα, την Αλεξία, τη Μαρίνα, τη Ρόζμαρι, την Ειρήνη, τη Μαριλένα, την Ίβα, τον Σπύρο και την Ιωάννα!

Desmos4Youth-compilation

Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε όσα θα καταφέρουν στις νέες τους ομάδες!

Συνολικά, μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» 15 νέες και νέοι θα εργαστούν για ένα χρόνο στους κοινωφελείς οργανισμούς της επιλογής τους, πολλαπλασιάζοντας στο μέγιστο τον αντίκτυπο της εκστρατείας του #GreekCrowdfund μέσω της κοινωνικής τους προσφοράς! Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους υποστηρικτές της εκστρατείας που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»!

Μια σύντομη γνωριμία με τους επιλεχθέντες οργανισμούς:

logo-nstr

Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Μιχαηλίς Καλδή, Ψυχολόγος Ιατρείων Μνήμης

Ο Οργανισμός Φροντίδας Hλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001, με στόχο να παρέχει σε ηλικιωμένα άτομα δωρεάν και εξειδικευμένες υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και άλλων ψυχογηριατρικών προβλημάτων. Ετησίως περισσότεροι από 5.000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

aggigma-zoisΆγγιγμα Ζωής (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Χρυσοβαλάντης Κρομμύδας, Διαχείριση Γραμματείας – Διαχειριστής Έργου

Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και προσφέρει δωρεάν ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Ξεκίνησε πιλοτικά, το 2012 και δραστηριοποιείται μέσα από ένα ενεργό δίκτυο μελών και εθελοντών με κύριο μέλημα να είναι δίπλα στον ασθενή, με παράλληλη ενημέρωση του κοινού για έγκαιρη πρόβλεψη και σωστή διάγνωση. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει περισσότερες από 190 οικογένειες από όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν!

 

emfasis_foundationEmfasis Foundation (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Μαριάννα Καλλιπολίτη, Υπεύθυνη Συνεργασιών και Διαχείρισης Εθελοντών

Η Emfasis Foundation είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, γέννημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ιδρύθηκε το 2013 για να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στις ανάγκες κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας που ζουν σε κατάσταση δρόμου και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Μέχρι στιγμής η Emfasis μέσα από τα Προγράμματα και τις Δράσεις της έχει ωφελήσει πάνω από 2.500 συνανθρώπους μας.

enosi-kurion-dramas

Ένωση Κυριών Δράμας (Δράμα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Ελένη Καστώρη, Συντονίστρια Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Mobile School

Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ιδρύθηκε το 1904. Οι δράσεις της αφορούν ευάλωτους πληθυσμούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και προέλευσης. Σκοπός είναι μέσα από συνοδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες να στηρίξει, να ενδυναμώσει και να εμψυχώσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατ΄ επέκταση την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας. Σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται 1.200 μέλη οικογενειών.

gefyra-logoΜη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Η Γέφυρα» (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Αργυρώ Ντρούβα, Συντονίστρια Mapping Project

Η Γέφυρα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2015. Το Social Street Work αποτελεί κύρια και βασική δράση της Γέφυρας, η οποία προσφέρει συμβουλευτική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη. Οι ομάδες «δουλεύουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι, εργαζόμενοι, άστεγοι, ουσιοεξαρτώμενοι, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/-ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο. Οι Ομάδες της Γέφυρας δρουν κυρίως στον δήμο της Αθήνας και του Πειραιά.

KEA_logoΚέντρο Ειδικής Αγωγής (Θεσσαλονίκη)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Κωνσταντίνος Ράλλης, Γυμναστής

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ είναι Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο και λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση 14 ετών και άνω. Ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία γονέων και εξυπηρετεί ωφελούμενους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασικοί Στόχοι:

  • Καταπολέμηση των αντικειμενικών και υποκειμενικών αιτιών αποκλεισμού των Ατόμων με νοητική Υστέρηση.
  • Διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην προστατευόμενη απασχόληση και στην αγορά εργασίας.
  • Δημιουργία προϋποθέσεων για την προώθηση των ισότιμων ευκαιριών.

anima

Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Αλεξία Μπαλατσούκα, Υπεύθυνη διαχείρισης εθελοντών

Η ΑΝΙΜΑ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανελλήνιας εμβέλειας. Ιδρύθηκε το 2015 και εποπτεύεται από Επιστημονική Επιτροπή. Σκοπός, η συμβολή στη διατήρηση της βιοποικιλότητας με έμφαση στη σχέση ανθρώπου-φύσης και με κύριο εργαλείο την δημιουργία δομών περίθαλψης και επανένταξης άγριων ζώων, καθώς και την οργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Οι επωφελούμενοι συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών και των ατόμων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ανέρχονται στις 15.000 άτομα.

gerontaspaisios_banner

Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς «Ο Γέροντας Παΐσιος» (Θεσσαλονίκη)

Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:

Μαρίνα Μελνίκοβα, Διοικητική Υποστήριξη Υπηρεσιών και Δράσεων του Σωματείου

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς – Γέροντας Παΐσιος» ιδρύθηκε αρχές του 2014 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Σκοπός του είναι η στήριξη μέσω του εθελοντισμού ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ελλείψεις ρουχισμού και άλλων ειδών. Στις δράσεις του Σωματείου μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνονται: η προετοιμασία και διανομή κατ’ οίκον κατά μέσο όρο 8.000 ζεστών γευμάτων μηνιαίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, 2 Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικό Κατάστημα ρούχων και άλλων ειδών, Εργαστήριο Ψυχικής Ισορροπίας.

eeamargarita-logoΕργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Μαρία-Ρόζα Καλογερία, Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίου Εστίασης

Το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ιδρύθηκε το 1979, από την κ. Ιωάννα Τσοκοπούλου, μητέρα παιδιού με σύνδρομο Down. Είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο. Παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε 100 άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση, ηλικίας από 14 ετών, προερχόμενα από όλες τις περιοχές της Αττικής. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε βασικές εργασιακές δεξιότητες στα Εργαστήρια αλλά και σε αυτές της καθημερινής ζωής. Στην κοινότητα του ΕΕΑ «Μαργαρίτα» προτάσσεται η αρχή των ίσων ευκαιριών. Στόχος είναι η ανάπτυξη της αυτονομίας στο μέτρο του δυνατού, κάθε εκπαιδευόμενου, ώστε να ενταχθεί κοινωνικά και επαγγελματικά.

positive-voiceΘετική Φωνή (Αθήνα και Θεσσαλονίκη)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Ειρήνη Πρέκα, Υπεύθυνη Γραμματείας Checkpoint Αθήνας

Ο Σύλλογος Οροθετικών«Θετική Φωνή»(ίδρυση 2009) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο και αγωνίζεται για την πρόληψη και ενημέρωση για τον HIV/AIDS και την καταπολέμηση του στίγματος. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι σταθερές μη κλινικές δομές πρόληψης και ενημέρωσης προάγουν την τακτική εξέταση γρήγορη, ανώνυμη δωρεάν για τον HIV και Ηπατίτιδες Β&C (25.000 επωφελούμενοι ετησίως, περισσότερα από 10.000 tests, με το 89% των αντιδρώντων αποτελεσμάτων να έχει διασυνδεθεί σε μονάδες υγείας). Στο Ath Checkpoint, το 2015 έγιναν 10.000 tests, ενώ ο στόχος για το 2016 είναι να γίνουν περισσότερα από 12.000.

 

organwsi-gi2Οργάνωση Γη (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Μαρία-Ελένη Κάκκου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Η Οργάνωση Γη είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, της οποίας ο στόχος είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής κοινωνικής νοημοσύνης.

 

melissaΜέλισσα – Δίκτυο Μεταναστριών Γυναικών στην Ελλάδα (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Ίβα Σαντεντίνι, Υπάλληλος Γραφείου – Project manager

Η Μέλισσα είναι ένα δίκτυο μεταναστριών που ζουν στην Ελλάδα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των μεταναστριών και η δικτύωση των γυναικείων μεταναστευτικών οργανώσεων, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών, προγραμμάτων και δράσεων, που στόχο έχουν το κοινό όφελος και την προώθηση των αιτημάτων τους. Είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με έτος ίδρυσης το 2014.

scifySciFY – Επιστήμη για Σένα (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Σπύρος Νικολάκης, Junior Software Engineer

Η SciFY είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012. Ο κύριος σκοπός της είναι η ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων και η δωρεάν διάθεσή τους ως ανοιχτό, ελεύθερο λογισμικό. Με 50 συνολικά ενεργά εμπλεκόμενα μέλη, υλοποιεί σήμερα 20 έργα απευθυνόμενη σε 10.000 ωφελούμενους, στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.

logo-civisplusCivis Plus (Αθήνα)
Θέση που θα καλυφθεί μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»:
Ιωάννα Τσέτικα, Συντονίστρια Έργου «Πολύχρωμη Αγκαλιά»

Ο οργανισμός CIVISplus είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την κοινωνική προσφορά κι έχει ως κύρια δραστηριότητα την οργάνωση προγραμμάτων με αντικείμενο την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών καθώς την ηθική και υλική υποστήριξη προς τα λιγότερο προνομιούχα μέλη της κοινωνίας. Ιδρύθηκε το 2012, ο ετήσιος αριθμός επωφελούμενων είναι περί τα 250 άτομα. Οι δομές της οργάνωσης βρίσκονται στην Αττική και το γεωγραφικό εύρος των δράσεων είναι τοπικό.

Καλή αρχή σε όλες και όλους!

 

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00