Νοιάζομαι και Δρω – Α’ Βιωματική Επιμόρφωση των Συντονιστών και Εκπαιδευτικών του Προγράμματος

dscn5121Μετά την ανακοίνωση της έναρξης του Νοιάζομαι και Δρω για το σχ. έτος 2016-2017, είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στην Αθήνα 350 εκπαιδευτικούς και συντονιστές του προγράμματος για μια 4ήμερη βιωματική επιμόρφωση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, μιλήσαμε για το όραμα του προγράμματος, για τα αποτελέσματα της πιλοτικής φάσης της περασμένης χρονιάς, για τους στόχους της δεύτερης χρονιάς που φέτος συμπεριλαμβάνει 150 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να αγγίξει πάνω από 450 εκπαιδευτικούς και 8.500 μαθητές, καθώς και για το πλαίσιο και τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος! Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις και εργαστήρια σε ομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων γνωριστήκαμε μεταξύ μας αλλά και με τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη και σχεδιάσαμε δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς από το μηδέν!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ομιλητές που μας έκαναν την τιμή να είναι μαζί μας και να μας παρουσιάσουν τον κόσμο του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη, καθώς και τους εκπροσώπους 30 κοινωφελών οργανισμών που συμμετείχαν στα εργαστήρια!

Αναλυτικά (αλφαβητικά):

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ACTION AID

ATENISTAS

ATHENS PARTNERSHIP / ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

CIVIS PLUS

GIVMED

HIGGS

LET’S DO IT GREECE

MONUMENTA

PRAKSIS

SCIFY

SPECIAL OLYMPICS HELLAS

TACT HELLAS – BEST BUDDIES GREECE

TEDxATHENS

WHEELING TO HELP

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΕΜΦΑΣΙΣ

ΕΠΑΨΥ

ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

ΜΕΤΑΔΡΑΣH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΚΕΠ

ΣΥΜΠΛΕΥΣΙΣ

ΣΧΕΔΙΑ

dscn5146

dscn5273

dscn5409

dscn5107

dscn5089

dscn5126

dscn5165

dscn5102-4

dscn5053

dscn5018

 

dscn5382ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr), με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το όραμα των εμπνευστών και των συντελεστών του προγράμματος είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία που το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ»!

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενεργοποίηση και παγίωση του αισθήματος της κοινωνικής προσφοράς στους μαθητές όλων των βαθμίδων, μέσω της πραγματοποίησης βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικούς πυλώνες τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τον ενεργό πολίτη. Περιλαμβάνει τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το εν λόγω πρόγραμμα και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Επικεντρώνεται τόσο στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη, όσο και στην εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στα σχολεία, ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι που θα συμμετάσχουν να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να προβληματιστούν για την κοινωνία που μας περιβάλλει και το ρόλο μας σε αυτή και, εν τέλει να βάλουν στο επίκεντρο της ζωής τους το καλό της κοινωνίας έναντι του προσωπικού συμφέροντος.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται δυνατή χάρη σε ευγενικές δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη τα οποία ευχαριστούμε θερμά!

ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ

snf-logo-high-resolution

ΔΩΡΗΤΗΣ

%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%86%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%af%ce%b4%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%b1%ce%b1-%ce%ba-%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7-1

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

desmos-logo

 

lf_newlogo_gr

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00