Νοιάζομαι και Δρω – Ενημέρωση Εκπαιδευτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμα!

logo kathetoΤην Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μπίλλη, στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω, που υλοποιεί ο Δεσμός σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη!

Είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας εκλεκτά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως και Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Νίκος Φωτίου Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος και των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, ακολούθησαν δράσεις από τους μαθητές 6 σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω:

  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων
  • 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας
  • 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων Μενεμένης
  • 4o Γυμνάσιο Νεάπολης

Οι δράσεις χάρισαν χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους μας και έδωσαν το έναυσμα για να «Νοιαστούμε και να Δράσουμε» ακόμη πιο συντονισμένα και στη συζήτηση που ακολούθησε καταδείχθηκε η ανάγκη για την επέκταση του προγράμματος σε ακόμη περισσότερα σχολεία της χώρας μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • τον κ. Φωτίου και τις κκ. Ευαγγελία Καταρτζή, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 6η περιφέρεια, Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Θεσσαλονίκη, Χαρίλκλεια Τερζητάνου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Χρηστίδου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • τις συντονίστριες του «Νοιάζομαι και Δρω» για την περιοχή, Τζένη Καραβίτου και Αντιγόνη Τσαρμποπούλου για το συντονισμό και την πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή της δράσης
  • τους μαθητές των 6 σχολείων για τις υπέροχες παρουσιάσεις του
  • όλους τους παρευρισκόμενους

Η Εκδήλωση χάρισε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους και μας έδωσε ελπίδα για το μέλλον και κουράγιο να συνεχίσουμε να υλοποιούμε αυτό το υπέροχο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα! Έγινε δυνατή, χάρη σε επιχορήγηση πρόσθετων δράσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες» Διαχειριστής του οποίου είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τα σχολεία που παρουσίασαν δράσεις περιλαμβάνονται στα σχολεία που τρέχει το πρόγραμμα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

n&d

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ-ΔΩΡΗΤΕΣ

H υλοποίηση του έργου είναι δυνατή χάρη σε επιχορήγηση του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες» και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού και η πιλοτική εφαρμογή του σε 10 σχολεία στην Αττική χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Επέκταση της Πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε 55 επιπλέον σχολεία σε 12 Περιφέρειες της χώρας γίνεται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην επέκταση και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

 

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00