Νοιάζομαι και Δρω – Οι Δράσεις των σχολείων ξεκίνησαν!

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα σχολεία του Νοιάζομαι και Δρω έχουν ξεκινήσει τις δράσεις τους!

Δενδροφυτεύσεις, χειροτεχνίες και κατασκευές για να πωληθούν παζάρια και να βοηθήσουν κοινωφελείς οργανισμούς, εκθέσεις τέχνης και ημερολόγια, επισκέψεις σε ηλικιωμένους για τα κάλαντα και δραστηριότητες μαζί τους, επισκέψεις και παιδιατρικές κλινικές και νοσοκομεία, δωρεές βιβλίων, δραστηριότητες ανάγνωσης παραμυθιών από τους μεγαλύτερους μαθητές του δημοτικού στους μικρότερους του νηπιαγωγείου, συγκεντρώσεις τροφίμων, συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης, κατασκευές ταϊστρών για τα πτηνά που ξαποσταίνουν στα δέντρα του σχολείου είναι μερικές από τις δράσεις!

Δείτε περισσότερα στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

Οι μικροί μαθητές του 33ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου φτιάχνουν αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών, συγκεντρώνουν μαζί με γονείς, συγγενείς και εκπαιδευτικούς τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, «υιοθετούν» νοερά αδέσποτο ζωάκι, φτιάχνουν το «Δέντρο των Καλών Πράξεων» για τα Χριστούγεννα και παρουσιάζουν τις δράσεις τους σε χριστουγεννιάτικη γιορτή!

 


29ο Νηπιαγωγείο Σερρών:

Οι μικροί εθελοντές του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών έφτιαξαν χειροτεχνίες και το ημερολόγιο της «αντίστροφης μέτρησης» για τα Χριστούγεννα στο οποίο υπάρχει και μία πράξη- έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος σε εκείνους που τη χρειάζονται βοήθεια!

 

16ο ΔΣ Ρεθύμνου & Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ο.Μ.Α.Δ.Α. μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου συνδιοργάνωσαν γιορτή με καλλιτεχνικές δράσεις των μαθητών εικαστικό εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

 

Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου

Γεμάτη δράσεις η χρονιά για το Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου!

Τα παιδιά συγκέντρωσαν ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αποκορώνου. Παράλληλα, ομάδα μαθητριών και καθηγητριών οργάνωσε χριστουγεννιάτικη αγορά για την οποία τα παιδιά κατασκεύασαν διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα κηροπήγια, μικρά δώρα, γούρια, κάρτες, κοσμήματα, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, στην ομάδα του Δήμου Αποκορώνου. Η Β΄ και Γ΄ τάξη του σχολείου επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και οι μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους και τους κέρασαν μελομακάρονα! Χόρεψαν μαζί τους παραδοσιακούς χορούς σε μια αυτοσχέδια συναυλία από μαθητές της Γ΄ τάξης.

 

Το Γυμνάσιο δεν παρέλειψε φροντίσει τα παρτέρια του σχολείου να γεμίσουν με καλλωπιστικά φυτά τον κήπο του σχολείου τον οποίο φροντίζει ανελλιπώς!


Τέλος, το σχολείο, υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της πόλης Απτέρας, σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, με τη συνεργασία του σωματείου «Διάζωμα» και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων! Οι μαθητές, αποφασισμένοι να κάνουν γνωστό τον τόπο και την ιστορία του στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, ανέλαβαν το ρόλο του ξεναγού και του ιστορικού σε επίσκεψή τους στο χώρο!

 

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης

H Ο.Μ.Α.Δ.Α εθελοντών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης επισκέφτηκε το Γηροκομείο Ρεθύμνου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας!

 

 

Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αγαθονησίου

Στο Αγαθονήσι, η ομάδα «Γλάρος», που συγκροτείται από όλους τους μαθητές του Γυμνασίου (Λ.Τ) Αγαθονησίου σήκωσε τα μανίκια και ρίχτηκε σκληρά στη δουλειά! Το σχολείο πραγματοποίησε δενδροφύτευση καλλωπιστικών φυτών και εσπεριδοειδών!

 

43ο ΔΣ Θεσσαλονίκης & Πειραματικό ΔΣ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το 43ο ΔΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πειραματικό ΔΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είπαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε κεντρικό δρόμο της πόλης και συγκέντρωσαν γάλα εβαπορέ για τους Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου και διάβασαν παραμύθια στα παιδάκια του Νηπιαγωγείου!

9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας συμμετείχε στο «Εργαστήρι των Ευχών και των Γλυκών», που διοργάνωσε η Χριστιανική Ένωση της πόλης, μια γυναικεία εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με δράσεις σε πολλά τοπικά κέντρα ανά την Ελλάδα!

6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Νοιαζόμαστε και δρούμε για το περιβάλλον! Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας κατασκεύασαν αυτοσχέδιες ταΐστρες πουλιών από κουκουνάρια για τους φτερωτούς φίλους του σχολείου και της γειτονιάς!

1ο ΔΣ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ & Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Γηροκομείο Ρεθύμνου!

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00