Νοιάζομαι και Δρώ – Μια εμπειρία μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας

Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, στο πλαίσιο του «Νοιάζομαι και Δρω», συνέθεσαν τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού: «Φιλαράκια», ενώ παρουσίασαν και δραματοποίησαν το τραγούδι «Μια αιθέρια αγκαλιά», του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, που συμμετέχει και αυτό στο Πρόγραμμα. Για να δείτε το τραγούδι των παιδιών «Αιθέρια Αγκαλιά» σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ στην Αργυρούπολη πατήστε εδώ!

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου, το 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, το 4ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας και των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη συμμετείχαν από κοινού σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως παρουσίαση παραμυθιού και δραματοποίηση, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για τη διαφορετικότητα, ομαδικές χειροτεχνίες, αθλητικά παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες κινητικότητας και προσανατολισμού ατόμων με αναπηρία, παρουσίαση της γραφής Braille, πολυαισθητηριακά παιχνίδια.

Επίσης οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας τις προτάσεις τους για θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης στον Δήμο (κινητικότητα, προσαρμογή εντύπων σε Braille, εμπλουτισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με βιβλία σε Braille).

Μια συγκινητική συνεργασία προέκυψε χάρη στη δικτύωση μέσα από την οικογένεια του «Νοιάζομαι και Δρω» μεταξύ του Δημοτικού σχολείου Αδάμαντα Μήλου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας. Οι μαθητές της Μήλου στο πλαίσιο του προγράμματος έβαλαν στόχο την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου του Αδάμαντα και το ανέβασμα των Ορνίθων του Αριστοφάνη στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε αυτήν τους την προσπάθεια, θέλησαν να κάνουν το θέατρο και το νησί τους προσβάσιμο και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και προσκάλεσαν τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας να επισκεφθούν το νησί τις ημέρες της παράστασης. Τα παιδιά της Μήλου φρόντισαν να μεταφράσουν όλο το ενημερωτικό υλικό σε γλώσσα braille και κατασκεύασαν μοντέλο του θεάτρου σε μικρογραφία για τους τυφλούς συμμαθητές τους, ενώ φρόντισαν να πάρουν από το Δήμο ειδική άδεια ψηλάφησης των εκθεμάτων για όλα τα μουσεία του νησιού.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν από αυτήν τη συνεργασία οι μαθητές και των δύο σχολείων θα μείνουν ανεξίτηλες και η συνεργασία τους θα συνεχίσει να ανθίζει και στο μέλλον.

 

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00