Προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Βασιζόμενος στη θεμελιώδη ιδέα της συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις, ο Δεσμός προτείνει συνεργασίες και προγράμματα που εγγυώνται ποιοτική ανταπόδοση της υποστήριξής σας.

  • Drives – Διοργάνωση δράσεων συλλογής συγκεκριμένων αγαθών, ρούχων κ.α. στον χώρο της εταιρείας.
  • Commitments – Στοχευμένη χορηγία προγράμματος σε συνεργασία με ένα ή περισσότερα κοινωφελή ιδρύματα υπό την εποπτεία του Δεσμού, η οποία εξυπηρετεί ειδικό ενδιαφέρον του χορηγού.
  • Employee engagement – Ενημέρωση, ευαισθητοποίση και κινητοποίηση των υπαλλήλων της εταιρείας προς τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σε συνάρτηση με στοχευμένη χορηγία της εταιρείας ή ως ανεξάρτητη δράση, ο Δεσμός προσφέρει την δυνατότητα ενημερωτικών workshops και κοινωνικών δράσεων που ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των υπαλλήλων, ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία, και οξύνουν τις ηγετικές δεξιότητες των υπαλλήλων.

Παγκόσμιες έρευνες υποστηρίζουν πως οι καταναλωτές προτιμούν προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών που παρουσιάζουν κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία. Έρευνες δείχνουν πως οι εταιρείες με ενεργά και συνεπή προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρουσιάζουν:

  • 55% ισχυρότερο ηθικό μεταξύ των υπαλλήλων
  • 43% μεγαλύτερη εργατικότητα
  • 43% καλύτερη δημόσια εικόνα της εταιρείας
  • ενδυνάμωση εμπιστοσύνης των υπαλλήλων προς την εταιρεία κατά 38%, σε σχέση με εταιρείες που έχουν αδύναμη κοινωνική παρουσία*

*Έρευνα του Society for Human Resources Management σε άρθρο του Forbes Leadership Forum “The Top 10 Trends for CSR in 2012” (www.forbes.com, 23.1.2012)

H International Life έχει ευαισθητοποιηθεί στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης μέσω ολοκληρωμένου CSR προγράμματος με βασικό μήνυμα «Ανταπόδοση Ζωής», το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2012 και έχει ήδη καταφέρει να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο. Βασικός άξονας του προγράμματος είναι η ενεργός στήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός». Η στήριξη της International Life αφορά σε οικονομική ενίσχυση του Δεσμού, σε διοργάνωση από κοινού συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, σε εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων και την παροχή χώρου και λειτουργικής υποστήριξης στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων της εταιρείας ο οποίος αξιοποιείται ως έδρα για τη λειτουργία του Δεσμού.

Η Fresh Line, στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, στηρίζει συστηματικά οργανισμούς παιδικής πρόνοιας μέσω του Δεσμού. Μέχρι στιγμής, η Fresh Line, έχει κάνει σε είδος δωρεές στην Αγκαλιά (πάνες & βρεφικά γάλατα), στην Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού η “Αγία Άννα” (υποδήματα) και στην Εστία Κοριτσιού “Φιλοθέη η Αθηναία” (πετρέλαιο θέρμανσης), καθώς και την κάλυψη της βενζίνης κίνησης για το αυτοκίνητο της Μέριμνας που χρησιμοποιείται για την κατ’οίκον επίσκεψη ιατρών στα σπίτια ασθενών που πάσχουν από μοιραίες ασθένειες και για μεταφορά ασθενών από και προς τα νοσοκομεία όπου υποβάλλονται σε θεραπεία.

Η εταιρεία Siemens πραγματοποίησε μια ουσιαστική προσφορά, 60 ηλεκτρονικών υπολογιστών και με την βοήθεια του Δεσμού προσφέρθηκαν σε 7 σχολεία, 1 βιβλιοθήκη, 1 παιδικό σταθμό και 13 φορείς-οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, με συνολικούς επωφελούμενους 2.952 ανθρώπους. Επίσης κατά την διάρκεια εθελοντικής δράσης με την συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας, κατάφεραν να προετοιμάσουν τον χώρο της κατασκήνωσης της «Κιβωτού του Κόσμου» για να υποδεχτεί τα παιδιά που φιλοξενεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα Super Market Σκλαβενίτης προσφέρει μηνιαίες δωροεπιταγές αξίας €400 για την αγορά και διάθεση προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ιδρύματα και οργανισμούς μέσω του Δεσμού. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, ο Δεσμός έχει διαθέσει είδη σε 11 φορείς μέχρι σήμερα.

Το Taxibeat προσφέρει δωρεάν παραδόσεις και παραλαβές από και προς την έδρα του Δεσμού διευκολύνοντας το έργο μας σημαντικά.

Η εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΕΣ δώρισε €70.000 για την αγορά και παροχή πετρελαίου θέρμανσης μέσω του Δεσμού σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες. Οι δωρεές της Παπαστράτος σε συνδυασμό με ιδιωτικές δωρεές δημιούργησαν το πρόγραμμα “Δεσμός για τα Σχολεία” χάρη στο οποίο εφοδιάστηκαν 47 σχολεία καλύπτοντας τις ανάγκες 2.409 μαθητών στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Πιερίας και Πέλλας.

Για τον χειμώνα 2014 – 2015 το πρόγραμμα “Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά!” ξεκίνησε με βασικό υποστηρικτή την ΕΛΑΪΣ – UNILEVER που συνεισέφερε €50.000 προς την εκστρατεία, το φθινόπωρο του 2014.

Ο Δεσμός με το Αττικό Ζωλογικό Πάρκο, γνωστό σε όλους μας για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες να γνωρίσουν από τόσο κοντά άγρια ζώα από πέντε ηπείρους του κόσμου, ανοίγει τις πόρτες και προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε οργανισμούς, εστίες ή σωματεία που ανήκουν στο δίκτυο του Δεσμού.

Το We Create Harmony, ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, προσεγγίζοντας ολιστικά την εμπορική δραστηριότητα, που προβάλλει νέους και ανερχόμενους διεθνείς σχεδιαστές, δωρίζει στο Δεσμό 5-10% για κάθε διαδικτυακή αγορά που πραγματοποιείται μέσω του ιστότοπου για την υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με το Δεσμό.

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@desmos.org – 216 8090 840 για την Αθήνα ή στο thessaloniki@desmos.org – 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη.

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00