Νοιάζομαι και Δρω: Δράσεις Σχολείων με την έναρξη της νέας χρονιάς!

Οι γιορτές πέρασαν και οι δράσεις συνεχίζονται για τα σχολεία του Νοιάζομαι και Δρω!!

Δείτε αναλυτικά τι έχουν σκαρώσει σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ακόμη δεν τελείωσε ο Ιανουάριος!

21ο ΔΣ Αθηνών

Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη», οι μαθητές έγιναν κηπουροί, άλλοι κομποστοποιητές και καθαριστές! Έφτιαξαν κονκάρδες, μαντίλια και καπελάκια και ξεχύθηκαν στην αυλή για να καθαρίσουν παρτέρια, να ρίξουν λίπασμα στα φυτά που έχουν φτιάξει οι ίδιοι στον κομποστοποιητή του σχολείου και να φυτέψουν τα δικά τους μαρουλάκια!

 

5ο ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες αποτέλεσαν αφορμή για την έναρξη του εθελοντικού προγράμματος με τίτλο: ε»ΘΕΛΩ»ντισμός κι ΕΓΩ -Νοιάζομαι και Δρω για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τους μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου!

Παράλληλα, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συλλέγουν πλαστικά καπάκια από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, τα οποία θα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιάλωσης ή ανακύκλωσης για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

U

 

Γυμνάσιο Καστριτσίου Άνδρου

Το Γυμνάσιο Καστριτσίου Άνδρου συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο «Νοιάζομαι και Δρω»! Οι μαθητές του Α3 του Γυμνασίου Καστριτσίου οργάνωσαν ένα παζάρι με μπισκότα, κέικ, γλυκά και άλλες σπιτικές λιχουδιές, προσκαλώντας συμμαθητές και καθηγητές για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια!

 

 

 

5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

Στόχος για τους μαθητές του σχολείο να συλλέξουν 540.000 πλαστικά καπάκια για να προσφέρουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, μέσω των εταιρειών ανακύκλωσης, μέσω της δράσης «ευέλικτα καπάκια»! Συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, καθώς και τρόφιμα και ρούχα για να σταλούν σε δομές προσφύγων! Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην μόνιμη και στην περιοδική έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου τη πόλης ώστε να προσεγγιστούν βιωματικά ηθικά ζητήματα, σχετιζόμενα με το σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπικότητα του ανθρώπου!

 

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00