Ποιοί είμαστε

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων και τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού. Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αλέξια Κατσαούνη

Αντιπρόεδρος: Λένα Παπαλεξοπούλου

Γραμματέας: Μαρίνα Σωτηρίου

Ταμίας: Λάρα Σταφυλοπάτη

Μέλη: Φλώρα Κατσαούνη / Έφφη Στρατάκη /Μυρτώ Αναστασοπούλου

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μυρτώ Αναστασοπούλου

Η Μυρτώ απέκτησε ΒΑ στην Κοινωνιολογία στο College of the Holy Cross των Η.Π.Α. Τον τελευταίο της χρόνο στην Αμερική έζησε στην Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε σε επώνυμα καταστήματα και στην αμερικάνικη έκδοση του ELLE. Επέστρεψε στην Αθήνα για να ασχοληθεί με την μόδα και να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα, MAΓΕΙΑ-TEE, που εμπορεύεται ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα. Τώρα δουλεύει μαζί με την μητέρα της στην οικογενειακή επιχείρηση ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ Α.Ε. που σχεδιάζει και εξάγει πολύτιμα κοσμήματα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

myrto.desmos@gmail.com

Εκάβη Βαλλερά

Η Εκάβη έχει σπουδάσει Κλασσική Φιλολογία και Θέατρο. Έχει ζήσει στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε για 2 χρόνια στο Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Merrill Lynch, και, εκτενώς, στο χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην παραγωγή θεάτρου και καλλιτεχνικών-πολιτιστικών διοργανώσεων. Έχει συνεργαστεί με επιφανείς οργανισμούς όπως το New York State Council on the Arts, το NY Fringe Festival, το Public Theater και το Φεστιβάλ Αθηνών, όπου έχει θητεύσει, παράλληλα με την παραγωγή, ως συντονιστής προγραμμάτων, εκδηλώσεων, διαχειριστής εθελοντών και στο fundraising.

ekavi@desmos.org

Αλέξια Κατσαούνη

Η Αλέξια είναι απόφοιτος του Middlebury College στις Η.Π.Α. Μετά την αποφοίτηση της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί για την ομάδα του NBA New York Knicks, στον τομέα των Community Relations. Μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να αποκτήσει ένα MBA στο IESE Business School της Βαρκελώνης. Εργάστηκε για δύο χρόνια στο Corporate Social Responsibility τμήμα της τηλεφωνικής εταιρίας Orange France Telecom στη Μαδρίτη, μέχρι που αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα το 2009.

alexia.katsaounis@gmail.com

Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη είναι δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης και εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία «ΚΕΡΑΜΕΥΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ» που εδρεύει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Université Paris II (Panthéon-Assas), από όπου απέκτησε το βασικό της πτυχίο (Maîtrise) και μεταπτυχιακό τίτλο (D.E.A.) με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και στη διαιτησία. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό της τίτλο, η Νίκη δίδασκε νομικά σε πρωτοετείς φοιτητές του Université Paris II. Στη συνέχεια, μετέβη στις Η.Π.Α. όπου απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) από το Harvard Law School και εργάστηκε για ορισμένα χρόνια στη Δικηγορική Εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP στη Νέα Υόρκη. Επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται ενεργά ως δικηγόρος, κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας.

nkerameus@kerameus.com

Μαρίνα Σωτηρίου

Η Μαρίνα είναι οδοντίατρος. Σπούδασε στο Λονδίνο, στο St. Bartholomew’s and The London School of Medicine and Dentistry όπου πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής (BDS), και μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Προσθετική Οδοντιατρική στο New York University στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε για ένα χρόνο ως οδοντίατρος/»teaching fellow» στο πλαίσιο της κλινικής του New York University. To 2006 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου και εργάζεται έκτοτε ως οδοντίατρος σε προσωπικό της ιατρείο.

marina.desmos@gmail.com

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

Εκάβη Βαλλερά

ekavi@desmos.org

Άννι Σκουρλέτη

anni@desmos.org

Σοφοκλής Δανασσής

sophocles@desmos.org

Ειρήνη Παπαγιαννούλη

irini@desmos.org

Χρήστος Παϊκόπουλος

christos.paik@gmail.com

Για την Ομάδα του Δεσμού στη Θεσσαλονίκη, πατήστε ΕΔΩ.

ΜΕΛΗ ΔΕΣΜΟΥ

Αναστασοπούλου Μυρτώ – Μαρία

Αργυρόπουλος – Παπαδόπουλος Ευάγγελος

Βαρβιτσιώτη Ελένη

Βασιλειάδης Βύρων

Βασιλειάδης Φίλιππος

Βεζανή Πέγκυ Μαρία

Βελιώτη Ιωάννα

Βερνίκου Θεοδώρα (Doris Robbs)

Βερνίκου Μαρίνα Αλεξία

Βουρλούμη Ειρήνη Χριστίνα

Βρανοπούλου Μαρίνα – Ιφιγένεια

Γεωργιάδου Θεοκτίστη – Θέτις

Διονυσοπούλου Κασσιανή

Έβερτ Λίλιαν

Κατσαούνη Αλέξια – Σοφία

Κατσαούνη Φλώρα

Κεραμέως Νίκη

Κίκιζας Αλέξανδρος

Kουμαντάρου Ευγενία

Κυριακόπουλος Κυριάκος

Λαμπαδαρίου Ελένη

Μακρή Ιλεάνα

Μπράβος Γιάννης

Ξαφά Μιράντα

Παπαλεξοπούλου Μπενοπούλου Αλεξάνδρα

Παπαλεξοπούλου Ελένη (Λένα)

Πατέρα Μαρία

Σμπώκου Ελίνα

Σπίγγου Δέσποινα Όλγα

Σταφυλοπάτη Λάρα

Στρατάκη Έφφη

Σωτηρίου Μαρίνα

Τακά – Μιχαηλίδη Ειρήνη (Ιρίνα)

Τραμπούκης Χρήστος

Φιλίππου Δήμητρα

Φραγκίστα Μαρίλυ

Φρανσές Ξανθάκου Ιζαμπέλα – Φλώρα

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ

Αλτόγλου Μάλαμα

Καλούτσικου Ελένη

Μακρή-Καραγιάννη Καλλιόπη

Κυριακοπούλου Σοφία

Μοσχοβάκου Ελένη

Login

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αθήνα: info@desmos.org
(+30) 216-8090840
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00

Θεσσαλονίκη: thessaloniki@desmos.org
(+30) 2310-527620
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00-17.00